SILVESTROVANJE 2022-2023

Tradicija društva je, da vsako leto prvo soboto po novoletnih praznikih pripravimo silvestrovanje, se poslovimo od starega leta in si nazdravimo ter zaželimo srečno in zdravo leto, ki prihaja.

Letos smo zamenjali destinacijo, silvestrovali smo na kmečkem turizmu v Sela na Krasu. Vsako leto se tega dogodka udeleži preko sto članov. Tudi letos je bilo tako.

Srečanje s prijatelji, znanci, bivšimi sodelavci, prijatelji, kulturni in zabavni program ter ples, ki ga pripravi DU Ajdovščina, je za to zadostni razlog.

Prijazni lastniki domačije so postregli z aperitivom in poskrbeli za dobro voljo ob kozarčku vina in dobre hrane. Za ostalo smo poskrbeli sami ob živi glasbi smo se zavrteli, organizirali KARAOKE, tekmovanje v plesu plesnih parov, plesu z banano in se prav po otroško veselili ob odpiranju srečk, kakšno bo darilo.

Kulturni program so oblikovale članice ŽPZ Večernica z zborovodjem g.Miranom Rustja, članice DPS Zarja in harmonikašem Maurom pa popestrile s petjem in recitalom ter nasmejale s skečem “Kaj je skleroza” Liljana in Ana.

Večer je minil prehitro v veselem razpoloženju in prijetnem vzdušju ter nam, ki smo pripravili praznovanje potrditev, da so druženja namenjena popestritvi vsakdana, ter kakovosti življenja ljudi v poznih letih, kot nagrada za opravljeno delo.

Rožica KOVAČ