Tudi letos smo se pevke ŽePZ Večernica DU Ajdovščina za zaključek leta odpravile na pevski izlet, Tokrat smo s seboj vzele tudi fante in može MoPZ Franc Zgonik iz Branika, ki deluje že od leta 1960.Za potrebe sakralnega programa sta se zbora združila in nastal je lepo uglašen mešani zbor. Prvo sveto mašo,ki jo je daroval naš duhovni in tudi vsesplošni vodič na poti gospod Milan Pregelj (namestnik vojaškega vikarja) smo peli v Katedrali sv,Bonaventure v Banjaluki. Po končani daritvi smo se preselili v tamkajšnji Dom Omladine, kjer sta se oba zbora predstavila s krajšim posvetnim programom. Počaščeni smo bili tudi s prisotnostjo gospoda Borisa Jelovška, ki je vodja konzularne pisarne v Banjaluki in pripadniki Slovenske vojske na mirovni misiji v BIH.

Naslednji dan smo program ponovili v Katedrali Srca Jezusovega v Sarajevu. Po sv. maši je sledil še koncert na katerega so bila povabljena slovenska društva iz Sarajeva. Pozdravil in nagovoril nas je tudi g.Dr. Andrej Žigon namestnik veleposlanika RS v Sarajevu.

Vse pevke pod vodilno roko gospoda Mirana Rustja in prav tako pevci moškega zbora, ki jih vodi Jernej Rustja, smo lahko ponosni in veseli,da smo skupaj zapeli še v novi cerkvi sv. Petra in Pavla v Mostarju in v vsem znanem romarskem svetišču Međugorju. Tu smo si vzeli kar cel dan. Tisti« tapridni«so se povzpeli na Križevac in Crnco- mesto Marijinega prikazovanja, vsi ostali pa z nakupi spominčkov, ogledom cerkve,križevega pota ali pa v lastni meditaciji.

V petih dneh potepanja smo si seveda ogledali zanimivosti in znamenitosti z lokalnimi vodiči, pa tudi g. Milan Pregelj in Stojan naš super šofer sta bila zelooo zanimiva vodiča.

Na poti domov smo odpeli še sv. mašo  v Vepricu ,tako imenovanem Hrvaškem Lurdu,kjer pa nam jo je zagodel dež. Pa se nismo dali in dež nam ni pokvaril dobrega razpoloženja in veselja, ki je trajal od starta do cilja naše poti. Zato Hvala vsem in vsakemu posebej. Vas fantje iz Branika, pa bomo še s seboj vzele,«pa ne okrog govort«

Petrovčič Marija