Leto hitro mine in spet smo si 14. julija privoščili sedemdnevni oddih, ne daleč od nas. Odšli smo na slovensko obalo v hotel Delfin v Izolo.

Ob  11.00 uri smo se dobili na avtobusni postaji v Ajdovščini (nekateri so se odpeljali s svojim avtom) mi pa smo počakali avtobus, kjer je prve dopustnike pobral na avtobusni postaji v Batujah. Kovčke smo zložili v prtljažnik  in se udobno posedli.

 Med vožnjo, ki je trajala  uro, smo se posladkali z domačim pecivom in aperitivom, kateri je pripomogel, da nam je kosilo dobro teknilo.

Presenetila nas je novost. Pred vstopom v hotel so uredili gredice, postavili velike cvetlične lonce, kar je dalo hotelu še posebno urejenost in razkošje.  Po prihodu so nam dodelili sobe v kateri je bilo čutiti čistočo. Vsaka je imela klimo, telefon in televizor.

Dan se je pričel s kosilom. Hrana je samopostrežna, tako, da si je lahko vsak posameznik vzel hrano po svoji želji. Posebno pozornost so si s svojo prijaznostjo zaslužile čistilke, ki so stranki skušale ustreči vsako željo. Vsak posameznik se je odločil, kje se bo kopal  v notranjem, ali zunanjem bazenu. Uživali smo v glasbeno vodeni telovadbi, katera je izboljšala gibljivost telesa. Nekateri so se podali na obalo in zaplavali v letošnjo toplo morje, saj je voda imela 32 stopinj.

Zvečer so se vrstile plesno glasbene zabave. Za rekreacijo je bilo preskrbljeno,  nekateri so tekmovali v balinanju, v igranju kart. S tem so si krajšali prijetne urice.

Marsikateri reče: »Vračam se tja, kjer mi je lepo.

Z   veseljem objavljamo  pesmico, ki jo je v času dopustovanja napisala Karmen.

Na morje smo se podali,

da sonce in barvo pridobimo

in v Delfinu se poveselimo.

Par dni v tednu,

da nam ni dolgčas.

Pri vhodu nas prijazno osebje sprejme

in nam sobe dodeli.

Po zajtrku pa vsak na plavanje hiti

in veseli smo vsi.

Kar prehitro je lepi čas minil

in upamo, da pridemo še kdaj,

kot reče tujec DELFIN – GUDBAJ.

Mi pa rečemo, da pridemo še kdaj

v lep izolski raj.    

DU Jelka V.

Pa naj kdo reče, da nismo mladostni, čeprav smo starejši.