V petek dvaindvajsetega septembra se je skoraj stopetdeset pevcev in pevk iz dvanajstih različnih sestavov s celotne Slovenije zbralo na 7.Festivalu čebelarske pesmi v Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici.

      Vsak zbor je zapel dve pesmi,vsaj ena pa je morala opevati čebelice.

        Zbore je ocenjeval profesor Tomaž Habe, ki je med drugim povedal, da se pripravlja nova pesmarica čebelarskih pesmi.

Primorski konec smo s ponosom zastopale pevke ŽePZ Večernica DU Ajdovščina in ŽePZ Soča Solkan. Oba zbora vodi dirigent in skladatelj gospod Miran Rustja, ki je za to priložnost napisal in uglasbil pesmi; DOM PANJEV in ČEBELUKOVICA. Oba zbora je spremljal kvartet flavt 4F iz Nove Gorice, ki se je v začetku prireditve predstavil z lastnim programom.

              Vse nastopajoče in poslušalce v dvorani je pozdravil tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije gospod  Boštjan Noč. Po govoru sodeč, je bil navdušen.

Nad kvaliteto in izvirnostjo nastopajočih so bili navdušeni tudi podpredsednik Marko Alauf, ter županja in podžupan občine Lukovica.

   Vso organizacijo festivala že sedmo leto zelo uspešno in prisrčno vodi gospa Barbara Dimc, ki je letošnjo prireditev zaključila s čebelarskim pozdravom«:NAJ MEDI!«in se vidimo na 8.Festivalu čebelarske pesmi.

   Mi, pevke in pevci pa že nestrpno čakamo!

   DU Ajdovščina, Petrovčič Marija