Mesec marec. Mesec pomladi. Mesec, ko praznujemo ženske, žene, matere in dekleta. Delavke, kmetice, izoobraženke in umetnice.

Je dan, ko se nam na obrazu nariše nasmeh, ko dobimo nagelj od moža, sodelavca, nadrejenega ali prijatelja.

In tu je še materinski dan. Od svojih otrok in vnukov prejmemo drobno pozornost v zahvalo da smo; da smo jim zmeraj ob strani, ko nas potrebujejo.

Društvo upokojencev Ajdovščina že vrsto let organizira nekajdnevni izlet ob 8.marcu – dnevu žena

Letos smo se odločili za 3-dnevni izlet v Biograd na moru. Vabil je lep hotel s štirimi zvezdicami. Raztezal se je tik ob morju s prelepim parkom polnim cvetja, visokih palm in mediteranskega grmičevja. V notranjosti razkošen z bogato samopostrežno restavracijo, bazenom in welnes centrom.

Z balkonov s pogledom na sinje morje posuto z otočki Pašmanskega zaliva. Le nekaj sto metrov po sprehajalni poti je vodila pot do centra mesta.

Že na prvem daljšem postanku je bilo veselo.

Raztegnili smo mize, jih obložili in pošteno pozajtrkovali. Med nami pa smo imeli par, ki nas je s pecivom pogostil,  ker je praznoval pred dnevi zlato poroko.

 Naš harmonikaš Kristjan je raztegnil harmoniko in zadonela je pesem.

Da ne bi bila pot predolga, smo se ustavili še na kmečkem turizmu v Briševu, kjer so nas pogostili z okusno enolončnico, rakijo in vinom.

Namestili smo se v hotelu,  uživali v praznični večerji  in že nas je čakalo novo presenečenje. Kulturni program z darilom presenečenja in slovenskim bendom.

Drugi dan nam je ponagajalo vreme Vendar smo se lahko dopoldne kopali v hotelskem bazenu, popoldne pa smo se z ladjo NADA zapeljali po Pašmanskem zalivu med številnimi otočki okrog otoka Galešnjak, ki ima obliko srca. 

Da pa se nismo vozili praznih želodčkov, so nam člani Planinskega društva Biograd na moru postregli s “fržolovko” okusno enolončnico, ki je spominjala na pasulj. Odlična je bila!

Gorje, kdor je imel “otiščance” od prejšnjega večera. Naš ansambel, ki ga je Vlado pripeljal s seboj iz Slovenije je vse do 24 ure igral še bolj poskočne kot prejšnji večer. Vsi, prav vsi ljubitelji plesa smo si dali duška in se naplesali.

In prišel je tretji dan s prostim dopoldnevom, treba je bilo domov. Lepo!  Ali lahko doživiš v treh dneh več kot smo mi?

Polni lepih vtisov, prijetnih doživetij, emocij, druženja s prijatelji in znanci smo doma pripovedovali kako lepo smo se imeli.

Hvala Vladu, Edu in Gregorju iz turistične agencije 4 EverTravel za odlično organiziran izlet in darilo presenečenja.

Še bomo šli z vami!

Rožica Kovač DU AJDOVŠČINA