DU Ajdovščina poleg ostalih dejavnosti organizira tudi dopust v zdraviliščih.

Za letošnjo destinacijo so si izbrali medicinsko terapevtsko zdravilišče Fojnica v Bosni

Na pot smo se odpravili 12.03.2024  v zgodnjih jutranjih urah, tako, da smo na cilj prispeli še pred kosilom.

Tukaj se je pa potem vse odvilo kot po tekočem traku: prijava v recepciji, kosilo, obisk zdravnika – pri katerem je vsak dobil zdravstveni karton na katerem so bile predpisane terapije in namestitev po sobah. Že popoldne smo pričeli s terapijami in po večerji. odšli na potreben počitek.

Prva dva dneva smo preživeli –  zaradi slabšega vremena – predvsem v hotelu na terapijah ali v bazenu.

Sredin večer je bil popestren z živo glasbo in kulturnim programom, namenjen gostom in otvoritvi novega fitnes centra.

Agencija  “4evertravel ”  preko katere je bilo organizirano letovanje je je za nas pripravila tudi dodatne izlete,ki smo se jih lahko udeležili.

Tako smo se ob razlagi domačega vodnika sprehodili skozi vas DEŽEVICE v občini Kreševo, si ogledali njene zanimivosti in izvir zdravilne vode. Po ogledu so nam v gostišču LUKA  postregli z ribjo večerjo ( iz njihove ribogojnice).

Naslednji dan je bil rezerviran za ogled Titovega bunkerja v mestu Konjic. Zelo zanimivo in z besedami je  težko opisat –  moraš doživet.

V soboto smo si kljub dežnim  kapljicam ogledali mesto Fojnica  , Frančiškanski samostan, v njem bogat in lepo urejen muzej , cerkev , najstarejšo mošejo….

Nedelja: celodnevni izlet v Sarajevo. Najprej voden ogled z vodičem , potem prosto za kosilo in sprehod med njihovimi trgovinicami in obrtniki.

Samo še en dan nam je ostal,ki smo ga izkoristili za obisk trgovskega centra v mestu Vitez in ogled čudovite etno vasice Čardaci. V prijetnem ambientu smo si privoščili  tudi večerjo.

Pa smo že na poti proti domu.Čaka nas kar nekaj ur vožnje in prehod meje,kar pa smo vse opravili brez težav in hitro

Zasluge za to gredo predvsem našemu  šoferju Aljoši , ki naj se mu ob tej prili zahvalim   za prijaznost ,varno vožnjo in potrpežljivost ( Stopar d.o.o.) in pa seveda vodičema Emilu in Gregorju ,ki sta skrbela za nas in  mislim,da uspešno rešila vse naše pripombe in težave.

Naj nam v spominu ostanejo samo lepi trenutki, na slabe pa pozabimo. Cipek Zora