Akordi so se z odgovornostjo pripravljali na  praznovanje desete obletnice njihovega delovanja. To se je zgodilo 6. aprila  letos.

V nabito polni dvorani Hiše mladih v Palah, v Ajdovščini,  so jih množično pozdravili poslušalci.

Pesmi, ki so jih Akordi izvajali je povezovala gospa Alenka Bizjak Nusdorfer in sicer s stihi Vlada Kreslina. Publiko so najprej razživeli Gordan Novaković trio z avtorsko pesmijo Liza pela je jazz.

Predsednik društva upokojencev Ajdovščina, gospod Maksimiljan Marc je pozdravil vse navzoče in čestital kitaristom za njihov jubilej, ter jim želel še naprej uspešno delovanje tudi v okviru društva upokojencev.

Koncert so Akordi pričeli z eno prvih instrumentalnih skladb  – z mehiško ljudsko Taconeado, sledila je Larina pesem, ki je pobožala duše poslušalcev.

Kot gostja je nastopila gospa Majda Birsa iz društva Norma 7 Brje, s tenkočutnim prebiranjem Lajnščkove poezije.

Akordi so zaigrali in zapeli še Angeli živijo, Dekle moje pojdi z menoj, Poljane dom, tudi Dobro mrho in Ružo crveno,  ter še druge  melodije, ki so  publik spodbudile k aplavzu.

Ljudska Trzinka in Tam dol na ravnem polju nista pustili poslušalce ravnodušne.

Skupina je začela delovati 2014 in od prvotnih desetih članov, jih je ostalo pet in tem  so bile podeljene bronaste značke Vinka Štruclja za desetletno udejstvovanje na instrumentalno glasbenem področju ljubiteljske kulture. njihov mentor Gordan Novaković, ki se je    z glasbo že »rodil«, pa je prejel zlato Štrucljevo značko za trideset in več let delovanja v glasbi.

Večer veselja se je prelevil k zaključku s pesmijo Que sera.  Publika je bila navdušena, zato so sledile še nove melodije nagrajene z aplavzom.

Sledilo je prijetno druženje ob prigrizku in pijači še dolgo v večer.

Akordi si želijo,da z Gordanom nadaljujejo in se še kaj novega v  glasbi  naučijo.

Zahvaljujejo se vsem v društvu upokojencev, ki so jim s svojim delom pomagali pri izvedbi tega jubileja in donatorjem za prispevek.                                                                                         v.c.- DU Ajdovščina

?????????