Se bo korona poslovila, umaknila, potuhnila pred močnim soncem, vročino in visokimi temperatu= rami ? Je čas korona ukrepov mimo ? Bomo izpeljali začrtane projekte, letovanja, izlete, športna tekmovanja in prireditve. V preteklih dveh letih je kar nekaj načrtovanih dogodkov odpadlo.

Pa vendar, uspelo nam je, da smo predvidene uspeli izpeljati. Vsako leto organiziramo letovanje v hotelu Delfin v Izoli, kjer omogočimo našim članom sedem dnevni oddih. Tudi letos je bilo tako, v juliju , sredi poletne sezone smo uživali , kopali smo se lahko v morju. Društvo organizira tudi avtobusni prevoz, da se lahko udeležijo člani, ki nimajo svojega prevoza. V hotelu Delfin je vedno prijetno in zanimivo. Imajo različne animacije, nastopajo razne skupine, ples, seveda pa druženje.

V začetku avgusta smo organizirali ogled predstave v poletnem gledališču Studenec pri Ljubljani. Letos je bila znana, zanimiva predstava Josipa Jurčiča Deseti brat. V predstavi je nastopilo 50 igralcev, pevcev in plesalcev ob spremljavi komornega ansambla Poletnega gledališča Studenec in glasbenega producenta Slavka Avsenika mlajšega. Petdeset sedežni avtobus smo do zadnjega sedeža napolnili in se odpeljali na predstavo.

V septembru letuje še ena skupina na Dugem otoku. V mestecu Luka je hotel Luka, kjer že vrsto let letujemo v sodelovanju z našim prijateljem Lovrom Gačina.  Nekateri naši člani so zvesti  temu otoku že vrsto let.

Tako, poletje se poslavlja, zadovoljni smo, da smo našim članom omogočili letovanja, izlete in ogled predstave.

Za jesenski čas imamo že nove načrte: izlet na Trnovsko Banjško planoto, v oktobru gremo v Bosno na ogled piramid v Visokem, ter  Međugorje in na obiranje mandarin.

Upamo, da bomo lahko izpeljali načrtovane dogodke, da ne bo korona spet na pohodu v kakšni tretji različici.

NAPOVED ZA JESEN:

  • v mesecu oktobru ponovno organiziramo kopanje v hotelu Delfin v Izoli, ki bo vsako prvo soboto v mesecu
  • pod mentorjem ure plesa v večnamenski dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina vsak zadnji petek v mesecu
  • v mesecu oktobru plavanje v bazenu na Policah, vsako sredo kot do sedaj
  • telovadba v večnamenskem prostoru na LU Ajdovščina ob torkih
  • v mesecu oktobru pričnejo z pohodi vsak četrtek pod vodstvom Mirka Sobana
  • v oktobru organiziramo odpadli majski turnir v balinanju,  sodelovalo bo 12 ženskih in 8 moških ekip. Turnir se bo odvijal v Palah in na igrišču balinarskega kluba Cesta.

DU Ajdovščina, Rožica Kovač