Dramsko pevska skupina ZARJA je letos praznovala 18 rojstni dan.

Veliko lepega so skupaj doživeli, ponesli slovensko pesem po mnogih krajih  domovine, Evrope, prejeli veliko zahval in priznanj za svoje delo. Radi prepevajo in tudi odigrajo šaljive igre, ki jih sami zapišejo.

Kot se za tak jubilej spodobi so v goste povabili prijatelje, da je bil večer bogat in zabaven. Dogodek se je odvijal v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu. Združile so moči vse sekcije DU Ajdovščina in na ogled postavile svoje izdelke. Fotografi so se predstavili z novo zgodbo o starih predmetih, ki so jih ovekovečili v Muzeju Budanje. Ročna dela lokavških žena je pripravila že svojo vsakoletno 15 razstavo v Lokavcu. Pridružila se je še zeliščarska sekcija, ki jo vodi Marija Božič in predstavila zdravilne rastline, čaje in maže.

Goste je pozdravil  predsednik DU Ajdovščina Milan Marc in predsednik KS Lokavec Angel Vidmar.

V nadaljevanju večera so zapele pevke ŽePZ Večernica pod vodstvom Mirana Rustja. Predstavili so se učenci podružnične šole Lokavec, ki so obudili spomin na davne čase, ko so otroci po pouku kar tekmovali kdo bo ušpičil boljšo potegavščino. Dramski del Zarje se je predstavil z novo šaljivo igro o zamenjavi zdravnikov v ambulanti. Igro sta zapisala Bojan Pergar in Nevenka Vidmar.

Zapela je Ženska pevska skupina Kalina iz Ilirske Bistrice. Solistka in zborovodkinja skupine je Janja Konestabo.  Za zaključek pa je skupina kitaristov Akordi odigrala in odpela svoj program. Njihov umetniški vodja je Gordan Novaković. Zarja je večer zaključila z venčkom šaljivih ljudskih, pod vodstvom Zore Gregorc.

Prireditev je v lep jesenski  šopek povezala Alenka N. Bizjak. Večer se je nadaljeval v dobri družbi, ogledu razstav in klepetu.

Nevenka Vidmar

DU Ajdovščina