Zaradi lanskega uspeha,nas je letos čakalo konkretno delo.

S pomočjo Pokrajinske zveze društev upokojencev Severno primorske regije ter Društva upokojencev Ajdovščina smo pevke ŽePZ Večernica organizirale revijo »ZLATA JESEN«2023, ki je tudi tekmovalnega značaja.

             Na začetku revije sta vse nastopajoče in poslušalce v dvorani pozdravila predsednik PZDU-ja gospod Zlatko Martin Marušič,ter predsednik DU Ajdovščina, gospod Maksimiljan Marc.

    Prepričana sta bila, da bo revija uspešna in da bomo v slišanem vsi zadovoljni. Vsem sta zaželela uspešno delo še naprej.

     Vsi smo se pa strinjali s tem, da so še danes vidne posledice korone, saj se veliko zborov po »prisilnem mirovanju« ni več vzpostavilo in  zaživelo.

Tudi letošnja ZLATA JESEN je čutila kadrovsko stisko, saj smo se v soboto petindvajsetega novembra v Dvorani prve slovenske vlade zbrali le:Mešani pevski zbor Društva slovenskih upokojencev za Goriško, MePZ DU Idrija,ŽePZ Soča KD Slavec Solkan ter ŽePZ Večernica DU Ajdovščina.

                       Uvod v Zlato jesen in spremljavo nekaterih pesmi so izvedli Kvartet flavt 4F iz Nove Gorice.

Večer je bil res lep, zato hvala vsem pevcem, pevkam in zborovodjem za ves trud, ki ga vlagate v pevce v jeseni našega življenja.

           Hvala pa tudi vsem vam, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi revije in HVALA vam gospa Milena Prinčič, ki ste revijo poslušala, ocenjevala in podala strokovno mnenje.

      Saj se spomnite, da sem v začetku omenila, da je revija tekmovalnega značaja!

Bravo Večernice,zdaj pa hitro razmišljat še o organizaciji

»ZLATA JESEN« 2024

                                                                      Petrovčič Marija